Direktlänk till inlägg 2 december 2013
Längesen jag var såhär mätt och belåten, verkligen belåten efter en måltid. Det var verkligen supergott och ja, jag är helt upprymd!
Både biffarna och såsen var faktisk ganska enkla att laga, men det tog lite längre tid än vad jag tänkt mig. Hade inte riktigt läst igenom och fattat att själva smeten till biffarna skulle stå i kylen en kvart... men det löste sig bra, undertiden så rörde jag istället ihop såsen.
Var försiktig när du river rödbetorna, för det skvätter lite och rödbetor färgar av sig ganska bra...
Receptet hittade jag på vegankocken.wordpress.com. Maria som bloggar där skrev att man absolut inte skulle hoppa över grönpepparsåsen, att den skulle vara "pricken över i" och det var den verkligen! Den passade så bra ihop med både potatisen och biffarna!
Gaah! Det var fruktansvärt gott!
Till detta åt jag också ett av mina hembakade kikärtsbröd (recept finns under kategorin "recept- baka") för att höja värdet protein i måltiden.
Rödbetsbiffar
4 port
3 stora rödbetor
1 stor potatis
1 liten gul lök
2 tsk potatismjöl
1,5 msk vatten
Ströbröd
Salt och peppar
Skala och riv rödbetor och potatis grovt och hacka löken fint.
Blanda samtliga ingredienser i en bunke och häll på ca 3/4 dl ströbröd. Smaka av med salt och peppar och ställ på kylning i en kvart så att ströbrödet kan suga upp en del av vätskan.
Forma till biffar, vänd i ströbröd och stek på medelhög värme i några minuter per sida.
Servera till potatis och pepparsås (recept här nedanför).
Vegansk grönpepparsås
1/2 tsk krossad peppar (rosépeppar, svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar)
2 dl havregrädde
1 tsk tomatpuré
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 msk rött matlagningsvin
Blanda alla ingredienser i en kastrull på medel/högvärme. Låt koka i 5 min.