vegan24

Direktlänk till inlägg 2 december 2013

Rödbetsbiffar med grönpepparsås

Av Tove - 2 december 2013 20:36

Längesen jag var såhär mätt och belåten, verkligen belåten efter en måltid. Det var verkligen supergott och ja, jag är helt upprymd!


Både biffarna och såsen var faktisk ganska enkla att laga, men det tog lite längre tid än vad jag tänkt mig. Hade inte riktigt läst igenom och fattat att själva smeten till biffarna skulle stå i kylen en kvart... men det löste sig bra, undertiden så rörde jag istället ihop såsen. 


Var försiktig när du river rödbetorna, för det skvätter lite och rödbetor färgar av sig ganska bra...


Receptet hittade jag på vegankocken.wordpress.com. Maria som bloggar där skrev att man absolut inte skulle hoppa över grönpepparsåsen, att den skulle vara "pricken över i" och det var den verkligen! Den passade så bra ihop med både potatisen och biffarna!

Gaah! Det var fruktansvärt gott!


Till detta åt jag också ett av mina hembakade kikärtsbröd (recept finns under kategorin "recept- baka") för att höja värdet protein i måltiden. 


 


Rödbetsbiffar

4 port


3 stora rödbetor
1 stor potatis
1 liten gul lök
2 tsk potatismjöl
1,5 msk vatten
Ströbröd
Salt och peppar


Skala och riv rödbetor och potatis grovt och hacka löken fint.
Blanda samtliga ingredienser i en bunke och häll på ca 3/4 dl ströbröd. Smaka av med salt och peppar och ställ på kylning i en kvart så att ströbrödet kan suga upp en del av vätskan.
Forma till biffar, vänd i ströbröd och stek på medelhög värme i några minuter per sida.

Servera till potatis och pepparsås (recept här nedanför).



Vegansk grönpepparsås


1/2 tsk krossad peppar (rosépeppar, svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar)
2 dl havregrädde
1 tsk tomatpuré
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 msk rött matlagningsvin


Blanda alla ingredienser i en kastrull på medel/högvärme. Låt koka i 5 min. 







 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove - 10 maj 2014 20:21


Tänkte se en stund på Eurovision Song Contest nu ikväll. Rörde ihop en Raw Chokladmousse för att festa till det lite. Av den provsmaken jag gjorde förut så avgör jag att den var riktigt god. Lite nötig, mörk chokladsmak. Spännande.  Mosade bara all...

Av Tove - 23 april 2014 16:03

Och så var påskhelgen också över. Tänk vad tiden går fort! Jag hoppas alla ni haft en trevlig långhelg, det har jag i alla fall. Jag valde att bryta av påsken och tagga om till sommalov med en liten sushibjudning i familjen.   Jag har väl bara kä...

Av Tove - 10 april 2014 12:45


För ett bra tag sedan så firade jag min födelsedag med den veganska morotskakan från www.vegankocken.wordpress.com, och det enda jag kan säga är MUMS!  Hyfsat enkel var den att göra, så jag gjorde den även med de små spårarscouterna (8-9 år) i vår ...

Av Tove - 7 april 2014 08:15


Som vegan så kan ju fantasin med vad man ska lägga på morgonmackan torka ut rätt snabbt. MEN! Nu kommer i alla fall ett tipps som gör det roligare ett litet tag i alla fall!   Jag pressenterar en jättegod bönpastej, gjord på "stora vita bönor", s...

Av Tove - 2 april 2014 11:15


Tänkte tipsa om en riktigt fräsch broccolisoppa som jag hittade i min gamla hemkunskapsbok från femman, jag gjorde om den något, t.ex så tillade jag kikärtor så att den skulle blir något mer proteinrik.   Skulle dock inte tipsa om att frysa den. ...

Presentation


Nyfiken, nybliven vegan. Hon brinner även för miljöfrågor av alla slag och är både stolt NSF-scout och Taekwon-Do utövare. Skolan tar dock mycket av hennes dyrbara tid, vilket gör att hon inte kan hålla bloggen lika uppdaterad som hon skulle vilja.

Sök i bloggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Matbloggstoppen

hittarecept.se/" id="hr-qSnJS">Matbloggstoppen

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards