Direktlänk till inlägg 3 december 2013
Nu är jag lite smått sur, har skrivit detta inlägg redan en gång tidigare och sen började min webbläsare krångla och allt försvann.
Menmen, blev ett sent inlägg idag. Har precis varit och tränat och ska alldeles strax krypa till sängs.
För att fortsätta på inlägget jag skrev imorse, där jag kanske avskräckte några "eventuella hampaprotein provare" så kan jag säga att jag blandade pulvret med bara vatten och drack efter träningen, och det var inte alls lika hemskt... smakade nästan bara vatten...
Då blandade jag 0,5 dl pulver + ca 3 dl vatten
Idag var det även dags att använda den spännande "jättekorven" från "astrid och apornas" som jag köpte i lördags. Den både såg ut och smakade precis som "vanlig" falukorv. Gott, men ändå lite skrämmande då jag inte ätit vanlig falukorv på jättejättejätte länge...
En lättlagad, snabb (ca 30 min), god och billig rätt. Vad mer kan man begära?
Receptet hittade jag på samma underbara veganblogg som det receptet på biffarna igår, vegankocken.wordpress.com. I detta recept har jag själv dock gjort endel mängd ändringar.
Vegansk korvgryta med rotfrukter
4 stora portioner
3 potatisar
100-150 g kålrot
3 morötter
1 liten purjolök
250-300 g sojakorv eller seitankorv
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning alt en matsked buljongpulver
1 lagerblad
12 kryddpepparkorn
salt
Skala och ansa potatisar, kålrot, morötter och purjolök. Skär grönsakerna och korv i bitar.
Koka upp vatten och smula ner grönsaksbuljongtärningen. Tillsätt lagerblad, och kryddpepparkorn. Lägg ner grönsakerna (ej korv och lök) och låt koka 8-10 minuter tills grönsakerna är mjuka.
Lägg ner purjolök och korv. Låt det koka ytterligare 2-3 min. Smaka av med salt.