vegan24

Direktlänk till inlägg 7 december 2013

Bönburgare

Av Tove - 7 december 2013 14:33

Till lördagslunch blev det lite rester från igår kväll. Då lagade jag bönburgare, men gjorde inget inlägg. Så jag tänkte att ni kunde få receptet nu istället...


Det blir en härlig lättformad smet. 

Igår var jag lite lat eftersom vi var mitt uppe i ett pepparkaksbak, så jag gjorde inga egna bröd utan körde på färdigköpta "frisco bröd".


 

 

Bönburgare


5-6 burgare


1 burk (400 g) kidney bönor

1 burk (400 g) kikärtor

2 kokta mosade potatisar

1 msk maizena

200 g smulat grovt bröd

1 gul lök

salt

peppar


Mosa bönorna till en smet. Blanda alla ingredienser i en bunke. Forma dem och stek.Vid middagen igår sörjde jag faktiskt lite att jag inte kunde äta hamburgardressingen, det hade jag precis glömt bort. Så då fick det bara bli ketchup i burgaren för min del.

Men idag kom jag på den brilljanta idén att göra mig egen!

Blandade lite sour supreme, chilisås och bostongurka. Blev precis som den köpta, fast vegansk!


  
ANNONS
 
Ingen bild

Florparn

9 december 2013 13:09

Har bara en fråga: vart får du alla idéer ifrån

Tove

9 december 2013 18:56

Haha, jag vet inte! Vissa perioder bara jag flödar i idéer, men andra perioder är det total torka...Fast så är det väl för alla antar jag...

 
Ingen bild

Peter

1 februari 2014 18:03

Fantastiskt goda och enkla att göra! Kryddade med lite extra spiskummin och sambal och serverade med stekt portabello och lite rödvinskokt rödlök.

Tove

1 februari 2014 21:11

Låter helt underbart gott! Blir så glad när folk vågar pröva recepten jag lägger upp. Hoppas du utöver lyckade burgare, haft en mysig lördagskväll!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove - 10 maj 2014 20:21


Tänkte se en stund på Eurovision Song Contest nu ikväll. Rörde ihop en Raw Chokladmousse för att festa till det lite. Av den provsmaken jag gjorde förut så avgör jag att den var riktigt god. Lite nötig, mörk chokladsmak. Spännande.  Mosade bara all...

Av Tove - 23 april 2014 16:03

Och så var påskhelgen också över. Tänk vad tiden går fort! Jag hoppas alla ni haft en trevlig långhelg, det har jag i alla fall. Jag valde att bryta av påsken och tagga om till sommalov med en liten sushibjudning i familjen.   Jag har väl bara kä...

Av Tove - 10 april 2014 12:45


För ett bra tag sedan så firade jag min födelsedag med den veganska morotskakan från www.vegankocken.wordpress.com, och det enda jag kan säga är MUMS!  Hyfsat enkel var den att göra, så jag gjorde den även med de små spårarscouterna (8-9 år) i vår ...

Av Tove - 7 april 2014 08:15


Som vegan så kan ju fantasin med vad man ska lägga på morgonmackan torka ut rätt snabbt. MEN! Nu kommer i alla fall ett tipps som gör det roligare ett litet tag i alla fall!   Jag pressenterar en jättegod bönpastej, gjord på "stora vita bönor", s...

Av Tove - 2 april 2014 11:15


Tänkte tipsa om en riktigt fräsch broccolisoppa som jag hittade i min gamla hemkunskapsbok från femman, jag gjorde om den något, t.ex så tillade jag kikärtor så att den skulle blir något mer proteinrik.   Skulle dock inte tipsa om att frysa den. ...

Presentation


Nyfiken, nybliven vegan. Hon brinner även för miljöfrågor av alla slag och är både stolt NSF-scout och Taekwon-Do utövare. Skolan tar dock mycket av hennes dyrbara tid, vilket gör att hon inte kan hålla bloggen lika uppdaterad som hon skulle vilja.

Sök i bloggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Matbloggstoppen

hittarecept.se/" id="hr-qSnJS">Matbloggstoppen

Följ bloggen

Följ vegan24 med Blogkeen
Följ vegan24 med Bloglovin'

Länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se