vegan24

Direktlänk till inlägg 12 december 2013

Veganska lussebullar

Av Tove - 12 december 2013 16:57

Lusselelle, lusselelle, elva nätter före jul...

Nä, inte riktigt, men imorgon! Och därför passade jag på att baka lussekatter i eftermiddags.


Tyckte de blev fina, ganska matta i ytan och det på grund av att de penslades med havremjölk istället för ägg. Goda också dessutom!

Jag har blivit tillsagt många gånger att man ska trycka ner russinen så långt det bara går, annars ploppar de ut... Men det stämde inte riktigt vid baket idag. Jag tryckte ner dem nästan ända ner till plåten och där stannade de... Så ja, på endel bullar ser det ut som att det inte är några russin, men det är det!

Receptet hittade jag på flickanokakorna.se, tack för det!


Jästen krånglade till det lite denhär gången också... Vi hade bara jäst för matbröd hemma, eftersom jag så sällan bakar söta degar. Men jag körde på och det funkade även med denna jästen!


 


12 st.


88 g (1 dl) mjölkfritt margarin

2,5 dl havremjölk

25 g jäst

1/4 tsk salt

1 dl socker

0,5 g saffran

7,5 dl mjöl

russin


Smält margarinet, häll i mjölken och värm eventuellt upp till fingervarmt. 

Smula sönder jästen i en bunke och häll över vätskan. Rör om tills jästen löst sig.

Blanda ner salt, socker och saffran. 

Arbeta in så mycket av mjölet som behövs för att degen ska släppa från bunkens kanter och är lätt att arbeta med.

Låt jäsa under bakduk 30 minuter (jag körde 20, funkade även det)


Ta ut degen på mjölat bakbord. Knåda.

Dela degen i 12 lika stora klumpar och forma dina lussebullar.

Lägg dem på plåten, tryck i russinen och pensla med lite havremjölk. 

Här ska bullarna enligt recept jäsa 30 minuter till. Men detta hoppade jag över och det blev bra ändå.


Grädda bullarna i ca 10 minuter i mitten av ugnen på 225-250 grader.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove - 10 maj 2014 20:21


Tänkte se en stund på Eurovision Song Contest nu ikväll. Rörde ihop en Raw Chokladmousse för att festa till det lite. Av den provsmaken jag gjorde förut så avgör jag att den var riktigt god. Lite nötig, mörk chokladsmak. Spännande.  Mosade bara all...

Av Tove - 23 april 2014 16:03

Och så var påskhelgen också över. Tänk vad tiden går fort! Jag hoppas alla ni haft en trevlig långhelg, det har jag i alla fall. Jag valde att bryta av påsken och tagga om till sommalov med en liten sushibjudning i familjen.   Jag har väl bara kä...

Av Tove - 10 april 2014 12:45


För ett bra tag sedan så firade jag min födelsedag med den veganska morotskakan från www.vegankocken.wordpress.com, och det enda jag kan säga är MUMS!  Hyfsat enkel var den att göra, så jag gjorde den även med de små spårarscouterna (8-9 år) i vår ...

Av Tove - 7 april 2014 08:15


Som vegan så kan ju fantasin med vad man ska lägga på morgonmackan torka ut rätt snabbt. MEN! Nu kommer i alla fall ett tipps som gör det roligare ett litet tag i alla fall!   Jag pressenterar en jättegod bönpastej, gjord på "stora vita bönor", s...

Av Tove - 2 april 2014 11:15


Tänkte tipsa om en riktigt fräsch broccolisoppa som jag hittade i min gamla hemkunskapsbok från femman, jag gjorde om den något, t.ex så tillade jag kikärtor så att den skulle blir något mer proteinrik.   Skulle dock inte tipsa om att frysa den. ...

Presentation


Nyfiken, nybliven vegan. Hon brinner även för miljöfrågor av alla slag och är både stolt NSF-scout och Taekwon-Do utövare. Skolan tar dock mycket av hennes dyrbara tid, vilket gör att hon inte kan hålla bloggen lika uppdaterad som hon skulle vilja.

Sök i bloggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Matbloggstoppen

hittarecept.se/" id="hr-qSnJS">Matbloggstoppen

Följ bloggen

Följ vegan24 med Blogkeen
Följ vegan24 med Bloglovin'

Länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se