vegan24

Direktlänk till inlägg 31 december 2013

Grönkålssoppa med cannellinibönor

Av Tove - 31 december 2013 13:21

Att ta vara på resurser är ju bara bra, och efter julen såhär så är det ju många, liksom jag, som har en massa grönkål kvar, som bara användts som dekoration under julskinkan, eller seitanskinkan i bästa fall...

Förra året gjorde vi en grönkålspaj. Men eftersom jag planerat pajbuffé på nyårsmiddagen ikväll så tänkte jag att det skulle bli lite uttjatat med paj två dagar i rad, så igår vid lunch bestämde jag mig för att göra en grönkålssoppa. Ursprungsreceptet hittade jag på peppen.wordpress.com, men jag gjorde några ändringar och är mycket nöjd med resultatet.


 


Grönkålssoppa med justeringar av Tove

3-4 port.


9 dl vatten

1,5 grönsaksbuljongtärning

1 stor gul lök

6 små eller 3 stora potatisar

2 vitlöksklyftor

300 g grönkål

ingefära, salt peppar

1 burk bönor (jag valde cannellinibönor)


Koka upp vattnet i en stor kastrull.

Hacka och skala lök och potatis.

Släng ner lök, potatis och buljong i det kokande vattnet. Låt koka ca 5 minuter eller tills potatisen blivit mjuk.

Repa och skölj grönkålen.

Pressa vitlöksklyftorna över grytan och lägg i grönkålen. Låt koka ytterligare några minuter.

Mixa soppan slät med en stavmixer.

Släng i bönorna och koka upp.

Krydda med ingefära, salt och peppar.


I orginalreceptet var det färsk ingefära, men det hade jag inte hemma så jag körde med torkad, mald. Det var också en klick havregrädde, men den hoppade jag över och drack ett glas havremjölk vid sidan om istället. Jag tyckte soppan var tillräckligt fyllig ändå. Det var dock heller inga bönor i, men jag lade i dem för att få i lite protein i denna annars ganska proteinfattiga soppa.


Hoppas det smakar!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove - 10 maj 2014 20:21


Tänkte se en stund på Eurovision Song Contest nu ikväll. Rörde ihop en Raw Chokladmousse för att festa till det lite. Av den provsmaken jag gjorde förut så avgör jag att den var riktigt god. Lite nötig, mörk chokladsmak. Spännande.  Mosade bara all...

Av Tove - 23 april 2014 16:03

Och så var påskhelgen också över. Tänk vad tiden går fort! Jag hoppas alla ni haft en trevlig långhelg, det har jag i alla fall. Jag valde att bryta av påsken och tagga om till sommalov med en liten sushibjudning i familjen.   Jag har väl bara kä...

Av Tove - 10 april 2014 12:45


För ett bra tag sedan så firade jag min födelsedag med den veganska morotskakan från www.vegankocken.wordpress.com, och det enda jag kan säga är MUMS!  Hyfsat enkel var den att göra, så jag gjorde den även med de små spårarscouterna (8-9 år) i vår ...

Av Tove - 7 april 2014 08:15


Som vegan så kan ju fantasin med vad man ska lägga på morgonmackan torka ut rätt snabbt. MEN! Nu kommer i alla fall ett tipps som gör det roligare ett litet tag i alla fall!   Jag pressenterar en jättegod bönpastej, gjord på "stora vita bönor", s...

Av Tove - 2 april 2014 11:15


Tänkte tipsa om en riktigt fräsch broccolisoppa som jag hittade i min gamla hemkunskapsbok från femman, jag gjorde om den något, t.ex så tillade jag kikärtor så att den skulle blir något mer proteinrik.   Skulle dock inte tipsa om att frysa den. ...

Presentation


Nyfiken, nybliven vegan. Hon brinner även för miljöfrågor av alla slag och är både stolt NSF-scout och Taekwon-Do utövare. Skolan tar dock mycket av hennes dyrbara tid, vilket gör att hon inte kan hålla bloggen lika uppdaterad som hon skulle vilja.

Sök i bloggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Matbloggstoppen

hittarecept.se/" id="hr-qSnJS">Matbloggstoppen

Följ bloggen

Följ vegan24 med Blogkeen
Följ vegan24 med Bloglovin'

Länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se