vegan24

Direktlänk till inlägg 1 januari 2014

Veganska bananpannkakor

Av Tove - 1 januari 2014 12:50

Gott nytt år på er! Hoppas ni haft ett fanatiskt 2013 och en fartfylld nyårsafton!
Själv hade jag mina närmasta vänner hemma på middag och lite roliga aktiviteter.

Tänkte att jag skulle fira in 2014 med en klassisk brunch, fast på veganskt vis... 
Jag experimenterade lite, utan att egentligen utgå från något recept, och de blev underbart goda!
De är redan lite söta från början pga, bananen. Men jag serverade med lite sydligare bär och då också en skvätt ljus sirap.

Toves veganska bananpannkakor
Räcker till 6 mindre pannkakor, två port.

1 banan
1 msk potatismjöl
2 dl havremjölk (funkar säkert med soja eller rismjölk också)
1 dl vetemjöl
Salt

Mosa bananen. Häll på vetemjöl potatismjöl och 1 dl av mjölken. Vispa.
Häll på resten av mjölken och en nypa salt. Vispa.
Stek i mjölkfritt maragarin på medelvärme.

Tipps på en billig, bra bärmix som är superbra att ha i frysen vid sånna här tillfällen.

 
ANNONS
 
Emilie

Emilie

2 januari 2014 14:54

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

http://www.hittarecept.se

Tove

2 januari 2014 15:28

Hej!
Vilken överraskning detta kom som! Är jätteglad att jag når ut och att ni gillar det jag gör! Jag ska kolla in länken...

 
Ingen bild

Ida

6 november 2014 18:25

Hej!
Jag har letat ett tag efter ett bra recept på bananpannkakor och jag tyckte det här verkade bra, men tror du man kan byta ut potatismjölet mot t.ex majsstärkelse? Eller blir det helt fel då? :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove - 10 maj 2014 20:21


Tänkte se en stund på Eurovision Song Contest nu ikväll. Rörde ihop en Raw Chokladmousse för att festa till det lite. Av den provsmaken jag gjorde förut så avgör jag att den var riktigt god. Lite nötig, mörk chokladsmak. Spännande.  Mosade bara all...

Av Tove - 23 april 2014 16:03

Och så var påskhelgen också över. Tänk vad tiden går fort! Jag hoppas alla ni haft en trevlig långhelg, det har jag i alla fall. Jag valde att bryta av påsken och tagga om till sommalov med en liten sushibjudning i familjen.   Jag har väl bara kä...

Av Tove - 10 april 2014 12:45


För ett bra tag sedan så firade jag min födelsedag med den veganska morotskakan från www.vegankocken.wordpress.com, och det enda jag kan säga är MUMS!  Hyfsat enkel var den att göra, så jag gjorde den även med de små spårarscouterna (8-9 år) i vår ...

Av Tove - 7 april 2014 08:15


Som vegan så kan ju fantasin med vad man ska lägga på morgonmackan torka ut rätt snabbt. MEN! Nu kommer i alla fall ett tipps som gör det roligare ett litet tag i alla fall!   Jag pressenterar en jättegod bönpastej, gjord på "stora vita bönor", s...

Av Tove - 2 april 2014 11:15


Tänkte tipsa om en riktigt fräsch broccolisoppa som jag hittade i min gamla hemkunskapsbok från femman, jag gjorde om den något, t.ex så tillade jag kikärtor så att den skulle blir något mer proteinrik.   Skulle dock inte tipsa om att frysa den. ...

Presentation


Nyfiken, nybliven vegan. Hon brinner även för miljöfrågor av alla slag och är både stolt NSF-scout och Taekwon-Do utövare. Skolan tar dock mycket av hennes dyrbara tid, vilket gör att hon inte kan hålla bloggen lika uppdaterad som hon skulle vilja.

Sök i bloggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Matbloggstoppen

hittarecept.se/" id="hr-qSnJS">Matbloggstoppen

Följ bloggen

Följ vegan24 med Blogkeen
Följ vegan24 med Bloglovin'

Länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se