Direktlänk till inlägg 1 januari 2014
Gott nytt år på er! Hoppas ni haft ett fanatiskt 2013 och en fartfylld nyårsafton!
Själv hade jag mina närmasta vänner hemma på middag och lite roliga aktiviteter.
Tänkte att jag skulle fira in 2014 med en klassisk brunch, fast på veganskt vis...
Jag experimenterade lite, utan att egentligen utgå från något recept, och de blev underbart goda!
De är redan lite söta från början pga, bananen. Men jag serverade med lite sydligare bär och då också en skvätt ljus sirap.
Toves veganska bananpannkakor
Räcker till 6 mindre pannkakor, två port.
1 banan
1 msk potatismjöl
2 dl havremjölk (funkar säkert med soja eller rismjölk också)
1 dl vetemjöl
Salt
Mosa bananen. Häll på vetemjöl potatismjöl och 1 dl av mjölken. Vispa.
Häll på resten av mjölken och en nypa salt. Vispa.
Stek i mjölkfritt maragarin på medelvärme.
Tipps på en billig, bra bärmix som är superbra att ha i frysen vid sånna här tillfällen.