Direktlänk till inlägg 3 januari 2014
Har haft en mycket mysig dag i ishallen.
Vaknade ganska tidigt och ställde mig och bakade utflyksmuffins utifrån egna ideér och dessa blev mycket omtyckta på fikapausen i ishallen sen!
Dessa mumsiga muffinsar innehåller både gott om fibrer och protein, alltså en perfekt lunch på utflykten. Eller varför inte; frys in dem och ha dem som ett snabbt mättande mellanmål då det krisar.
Jag bakade dem i silikonformar som jag sedan tog av strax efter att de varit inne i ugnen, då blev det heller inga papper som man hade problem med vart man skulle slänga.
Utflyktsmuffins med röda linser, aubergine och basilika
12-16 st.
1 dl röda linser
aubergine
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
3 dl sojamjölk
2 tsk basilika
100 g mjölkfritt margarin + liten mängd till stekning.
Vegansk ost (jag använde tofuttis, "cheddarstyle")
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp en kastrull med vatten. Salta lätt och koka linserna i 10 minuter.
Skär upp önskad mängd aubergine i lagom stora bitar och stek i lite margarin.
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och basilika i en stor bunke.
Finfördela smöret i mjölblandningen.
Rör ner mjölken, lite i taget.
Häll av och blanda i de färdikkokta linserna och den stekta auberginen.
Fyll muffinsformarna till 3/4 och lägg en liten skiva ost över varje.
Grädda sedan i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
Tofuttis veganska cheddar ost som jag upptäckte i ostdisken på ICA igår. Den var verkligen helt underbart god! Hittills den godaste sojabaserade osten jag smakat! Denna hade en ganska salt smak som passade utmärkt och blev verkligen pricken över i på muffinsarna. Var inte heller lika dyr som "Astrid och apornas" ostsortiment. Detta packet tror jag låg på runt 20 spänn.
Här har vi matlådan som tömdes ganska snabbt...
Nu får ni ha en trevlig trettonhelg och så hörs vi så småningom igen!