vegan24

Direktlänk till inlägg 3 januari 2014

Utflyktsmuffins med röda linser, aubergine och basilika

Av Tove - 3 januari 2014 20:26

Har haft en mycket mysig dag i ishallen.

Vaknade ganska tidigt och ställde mig och bakade utflyksmuffins utifrån egna ideér och dessa blev mycket omtyckta på fikapausen i ishallen sen!

Dessa mumsiga muffinsar innehåller både gott om fibrer och protein, alltså en perfekt lunch på utflykten. Eller varför inte; frys in dem och ha dem som ett snabbt mättande mellanmål då det krisar.

Jag bakade dem i silikonformar som jag sedan tog av strax efter att de varit inne i ugnen, då blev det heller inga papper som man hade problem med vart man skulle slänga.


 

Utflyktsmuffins med röda linser, aubergine och basilika

12-16 st.


1 dl röda linser

aubergine
2 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl

2 tsk bakpulver

3 dl sojamjölk

2 tsk basilika

100 g mjölkfritt margarin + liten mängd till stekning.

Vegansk ost (jag använde tofuttis, "cheddarstyle")


Sätt ugnen på 200 grader.

Koka upp en kastrull med vatten. Salta lätt och koka linserna i 10 minuter.

Skär upp önskad mängd aubergine i lagom stora bitar och stek i lite margarin.

Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och basilika i en stor bunke.

Finfördela smöret i mjölblandningen.

Rör ner mjölken, lite i taget.

Häll av och blanda i de färdikkokta linserna och den stekta auberginen.

Fyll muffinsformarna till 3/4 och lägg en liten skiva ost över varje.

 Grädda sedan i mitten av ugnen i 10-15 minuter.

  
Tofuttis veganska cheddar ost som jag upptäckte i ostdisken på ICA igår. Den var verkligen helt underbart god! Hittills den godaste sojabaserade osten jag smakat! Denna hade en ganska salt smak som passade utmärkt och blev verkligen pricken över i på muffinsarna. Var inte heller lika dyr som "Astrid och apornas" ostsortiment. Detta packet tror jag låg på runt 20 spänn.

Här har vi matlådan som tömdes ganska snabbt...


 


Nu får ni ha en trevlig trettonhelg och så hörs vi så småningom igen!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove - 10 maj 2014 20:21


Tänkte se en stund på Eurovision Song Contest nu ikväll. Rörde ihop en Raw Chokladmousse för att festa till det lite. Av den provsmaken jag gjorde förut så avgör jag att den var riktigt god. Lite nötig, mörk chokladsmak. Spännande.  Mosade bara all...

Av Tove - 23 april 2014 16:03

Och så var påskhelgen också över. Tänk vad tiden går fort! Jag hoppas alla ni haft en trevlig långhelg, det har jag i alla fall. Jag valde att bryta av påsken och tagga om till sommalov med en liten sushibjudning i familjen.   Jag har väl bara kä...

Av Tove - 10 april 2014 12:45


För ett bra tag sedan så firade jag min födelsedag med den veganska morotskakan från www.vegankocken.wordpress.com, och det enda jag kan säga är MUMS!  Hyfsat enkel var den att göra, så jag gjorde den även med de små spårarscouterna (8-9 år) i vår ...

Av Tove - 7 april 2014 08:15


Som vegan så kan ju fantasin med vad man ska lägga på morgonmackan torka ut rätt snabbt. MEN! Nu kommer i alla fall ett tipps som gör det roligare ett litet tag i alla fall!   Jag pressenterar en jättegod bönpastej, gjord på "stora vita bönor", s...

Av Tove - 2 april 2014 11:15


Tänkte tipsa om en riktigt fräsch broccolisoppa som jag hittade i min gamla hemkunskapsbok från femman, jag gjorde om den något, t.ex så tillade jag kikärtor så att den skulle blir något mer proteinrik.   Skulle dock inte tipsa om att frysa den. ...

Presentation


Nyfiken, nybliven vegan. Hon brinner även för miljöfrågor av alla slag och är både stolt NSF-scout och Taekwon-Do utövare. Skolan tar dock mycket av hennes dyrbara tid, vilket gör att hon inte kan hålla bloggen lika uppdaterad som hon skulle vilja.

Sök i bloggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Matbloggstoppen

hittarecept.se/" id="hr-qSnJS">Matbloggstoppen

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards