Direktlänk till inlägg 19 februari 2014
Hej o hå! Tänkte passa på att hylla Sveriges första helt vegetariska mattidning, Matmagasinet VEGO, genom att passa på att dela ett recept! Jag själv är jättenöjd med tidningen, och tycker att dess innehåll (av det jag prövat) var supergott och hyfsat enkelt att laga. Tack Mattias, för en mycket bra tidning!
Om ni av någon anledning missat hans blogg, så BESÖK DEN!
Här är den otroligt fina tidningen, och nedan är den urgoda "Tofustroganoffen" ifrån tidningen!
Tofustroganoff
4 port.
500 g tofu
1 burk krossade tomater (400 ml)
0,5 dl vatten
2,5 dl mjölkfri grädde
2 st gula lökar
1 tsk soja
1 msk tomatpuré
1-2 st vitlöksklyftor
1 msk senap
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk oregano
1 tsk timjan
0,5 tsk svartpeppar
1,5 tsk salt
olja att steka i
Skala och hacka löken. Fräs i en kastrull.
Tärna tofun och släng ner med löken tillsammans med soja och stek på svag värme tills löken mjuknat.
Blanda ner krossade tomater, vatten, tomatpuré, grönsaksbuljong, senap, oregano, timjan, svartpeppar, salt och pressade vitlöksklyftor.
Låt koka ihop i 5 minuter.
Ta av stroganoffen från plattan och rör ner grädden.
Servera med pressad potatis eller ris.