vegan24

Direktlänk till inlägg 11 mars 2014

Raw-Bar som smakar chokladboll

Av Tove - 11 mars 2014 16:48

Allt och alla pratar ju om dessa underbara "raw-bars". Jag som är nötallergiker kommer då aldrig få smaka på denna smaksensation eftersom det är nötter i varenda en. Eller?

Jag tog saken i egna händer och experimenterade ihop ett eget recept. 

Det är väldigt simpelt men kanske det godaste (nästan) nyttiga jag någonsin ätit! 

En perfekt energibomb efter att man tränat, eller i mitt fall efter en dag i skidbacken eftersom min plan är att dessa godingar ska få åka med till Sälen på Torsdag.


 

Chokladbollssmakande

RAW-BARS

4 st.


200 g. mjuka torkade dadlar

1/4 dl vatten

1 msk kakao

1 dl havregryn

kokos


Mixa dadlarna och vattnet till en kladdig smet.

Blanda ner kakao och havregryn.

Blöt ner händerna med kallt vatten innan du delar upp degen i fyra lika stora delar och formar dem till avlånga bars.

Rulla barsen i kokos.


   

Jag slog även in mina i lite folie och satte små fina etiketter på så att det såg lite roligare ut. 


Som ni ser har jag gjort om lite i menyn med kategorierna så att det ska bli lite lättare för er att hitta vad ni söker. Jag sitter även och grejar med en ny design, så bli inte förvirrade om det ser lite annorlunda ut nästa gång ni kommer tillbaka. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Louise

12 mars 2014 20:11

Är det lättast att äta dem halvfrusna eller är det som chokladbollar?

Tove

13 mars 2014 07:33

Jag tror det funkar både och. Jag åt en "ofyst" precis efter att jag gjort dem, men sen la jag dem i frysen eftersom jag var osäker på om de skulle hålla sig...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove - 10 maj 2014 20:21


Tänkte se en stund på Eurovision Song Contest nu ikväll. Rörde ihop en Raw Chokladmousse för att festa till det lite. Av den provsmaken jag gjorde förut så avgör jag att den var riktigt god. Lite nötig, mörk chokladsmak. Spännande.  Mosade bara all...

Av Tove - 23 april 2014 16:03

Och så var påskhelgen också över. Tänk vad tiden går fort! Jag hoppas alla ni haft en trevlig långhelg, det har jag i alla fall. Jag valde att bryta av påsken och tagga om till sommalov med en liten sushibjudning i familjen.   Jag har väl bara kä...

Av Tove - 10 april 2014 12:45


För ett bra tag sedan så firade jag min födelsedag med den veganska morotskakan från www.vegankocken.wordpress.com, och det enda jag kan säga är MUMS!  Hyfsat enkel var den att göra, så jag gjorde den även med de små spårarscouterna (8-9 år) i vår ...

Av Tove - 7 april 2014 08:15


Som vegan så kan ju fantasin med vad man ska lägga på morgonmackan torka ut rätt snabbt. MEN! Nu kommer i alla fall ett tipps som gör det roligare ett litet tag i alla fall!   Jag pressenterar en jättegod bönpastej, gjord på "stora vita bönor", s...

Av Tove - 2 april 2014 11:15


Tänkte tipsa om en riktigt fräsch broccolisoppa som jag hittade i min gamla hemkunskapsbok från femman, jag gjorde om den något, t.ex så tillade jag kikärtor så att den skulle blir något mer proteinrik.   Skulle dock inte tipsa om att frysa den. ...

Presentation


Nyfiken, nybliven vegan. Hon brinner även för miljöfrågor av alla slag och är både stolt NSF-scout och Taekwon-Do utövare. Skolan tar dock mycket av hennes dyrbara tid, vilket gör att hon inte kan hålla bloggen lika uppdaterad som hon skulle vilja.

Sök i bloggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Matbloggstoppen

hittarecept.se/" id="hr-qSnJS">Matbloggstoppen

Följ bloggen

Följ vegan24 med Blogkeen
Följ vegan24 med Bloglovin'

Länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se