vegan24

Direktlänk till inlägg 29 mars 2014

Vit grönsakspaj

Av Tove - 29 mars 2014 10:10

Igår kväll hade jag några vänner över på middag. Jag passade på att bygga om en omtyckt favorit ifrån den "oveganska" tiden. Själva "äggstanningen" blev lite lös, men vad gör det när den är så obeskrivligt god ändå?


I orginalreceptet står det "lagrad ost". Jag körde med Astrid och apornas "jeezly" och det funkade utmärkt! 


Pajen är ganska naturell i smaken och är ett säkert kort när det kommer gäster i lite olika åldrar. 


 


Vit grönsakspaj


Pajdeg

200 gram grahamsmjöl

125 gram mjölkfritt smör

2 msk vatten


Fyllning

3 morötter

1 purjolök

8 körsbärstomater

1 paprika

1 pkt mjölkfri matgrädde 7% (jag använde oatlys "imat")

2 dl vegansk ost

1 tsk oregano

3 tsk "NoEgg" (blandas med 3 msk vatten, istället för 3 vanliga ägg.)

0,75 tsk salt

1 krm svartpeppar


Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en deg. Tryck ut degen med fingrarna i formen. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader.

Ansa morötterna och skär dem på snedden i ca 1 cm stora bitar. Ansa, snitta och skölj purjolöken och skär den i sneda bitar.

Koka morötterna i lättsaltat vatten ett par minuter. Låt purjolöken få koka med den sista minuten. Häll grönsakerna i ett durkslag så att de får rinna av.

Halvera tomaterna och hacka paprikan. Riv osten.

 Strö hälften av osten och oreganon på det förgräddade pajskalets botten. Lägg på grönsakerna.

Vispa samman NoEgg, matgrädde salt och peppar och häll över grönsakerna. Strö över resten av osten och grädda pajen i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 35 minuter.

 
ANNONS
 
thesis writing services

thesis writing services

22 juli 2016 13:19

I will add more tarragon and nutmeg. I am sure that it makes the dish more scented! The recipe is a piece of cake!

http://dissertationwriting.services

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove - 10 maj 2014 20:21


Tänkte se en stund på Eurovision Song Contest nu ikväll. Rörde ihop en Raw Chokladmousse för att festa till det lite. Av den provsmaken jag gjorde förut så avgör jag att den var riktigt god. Lite nötig, mörk chokladsmak. Spännande.  Mosade bara all...

Av Tove - 23 april 2014 16:03


Och så var påskhelgen också över. Tänk vad tiden går fort! Jag hoppas alla ni haft en trevlig långhelg, det har jag i alla fall. Jag valde att bryta av påsken och tagga om till sommalov med en liten sushibjudning i familjen.   Jag har väl bara kä...

Av Tove - 10 april 2014 12:45


För ett bra tag sedan så firade jag min födelsedag med den veganska morotskakan från www.vegankocken.wordpress.com, och det enda jag kan säga är MUMS!  Hyfsat enkel var den att göra, så jag gjorde den även med de små spårarscouterna (8-9 år) i vår ...

Av Tove - 7 april 2014 08:15


Som vegan så kan ju fantasin med vad man ska lägga på morgonmackan torka ut rätt snabbt. MEN! Nu kommer i alla fall ett tipps som gör det roligare ett litet tag i alla fall!   Jag pressenterar en jättegod bönpastej, gjord på "stora vita bönor", s...

Av Tove - 2 april 2014 11:15


Tänkte tipsa om en riktigt fräsch broccolisoppa som jag hittade i min gamla hemkunskapsbok från femman, jag gjorde om den något, t.ex så tillade jag kikärtor så att den skulle blir något mer proteinrik.   Skulle dock inte tipsa om att frysa den. ...

Presentation


Nyfiken, nybliven vegan. Hon brinner även för miljöfrågor av alla slag och är både stolt NSF-scout och Taekwon-Do utövare. Skolan tar dock mycket av hennes dyrbara tid, vilket gör att hon inte kan hålla bloggen lika uppdaterad som hon skulle vilja.

Sök i bloggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Matbloggstoppen

hittarecept.se/" id="hr-qSnJS">Matbloggstoppen

Följ bloggen

Följ vegan24 med Blogkeen
Följ vegan24 med Bloglovin'

Länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se