vegan24

Direktlänk till inlägg 2 april 2014

Broccolisoppa med kikärtor

Av Tove - 2 april 2014 11:15

Tänkte tipsa om en riktigt fräsch broccolisoppa som jag hittade i min gamla hemkunskapsbok från femman, jag gjorde om den något, t.ex så tillade jag kikärtor så att den skulle blir något mer proteinrik.


Skulle dock inte tipsa om att frysa den. Det gjorde jag och när jag tinade upp den igen så var den inte lika fräsch längre, liksom lite grumlig istället... 

I kylskåpet står den sig i alla fall några dagar. 


Knäckebrödet på bilden är ofantonalt gott. Köpt på ICA för lite mer än vad ett knäckebröd egentligen är värt, men det är mycket värt att smaka på!


 

Broccolisoppa med kikärtor

4 port.


4 potatisar

20 cm purjolök

2 msk olja

1 l. vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

300 g. broccoli

1 dl mjölkfri matlagningsgrädde

2 dl kikärtor (kokta)

salt och peppar


Skala potatisen. Skär potatis och purjolök i skivor. Fräs i oljan i 2-3 minuter på medelvärme.


Dela broccolin i mindre bitar.


Häll i vatten, smula ner buljongen och lägg i broccolin. Koka upp, lät sedan soppan koka i 10-15 minuter (eller tills potatisen är mjuk). 


Tillsätt grädde och kikärtor. Låt koka upp igen. Smaka av med salt och peppar.


Njut!

Vårkännsla gånger tusen är det på denna! 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove - 10 maj 2014 20:21


Tänkte se en stund på Eurovision Song Contest nu ikväll. Rörde ihop en Raw Chokladmousse för att festa till det lite. Av den provsmaken jag gjorde förut så avgör jag att den var riktigt god. Lite nötig, mörk chokladsmak. Spännande.  Mosade bara all...

Av Tove - 23 april 2014 16:03

Och så var påskhelgen också över. Tänk vad tiden går fort! Jag hoppas alla ni haft en trevlig långhelg, det har jag i alla fall. Jag valde att bryta av påsken och tagga om till sommalov med en liten sushibjudning i familjen.   Jag har väl bara kä...

Av Tove - 10 april 2014 12:45


För ett bra tag sedan så firade jag min födelsedag med den veganska morotskakan från www.vegankocken.wordpress.com, och det enda jag kan säga är MUMS!  Hyfsat enkel var den att göra, så jag gjorde den även med de små spårarscouterna (8-9 år) i vår ...

Av Tove - 7 april 2014 08:15


Som vegan så kan ju fantasin med vad man ska lägga på morgonmackan torka ut rätt snabbt. MEN! Nu kommer i alla fall ett tipps som gör det roligare ett litet tag i alla fall!   Jag pressenterar en jättegod bönpastej, gjord på "stora vita bönor", s...

Av Tove - 29 mars 2014 10:10


Igår kväll hade jag några vänner över på middag. Jag passade på att bygga om en omtyckt favorit ifrån den "oveganska" tiden. Själva "äggstanningen" blev lite lös, men vad gör det när den är så obeskrivligt god ändå?   I orginalreceptet står det "...

Presentation


Nyfiken, nybliven vegan. Hon brinner även för miljöfrågor av alla slag och är både stolt NSF-scout och Taekwon-Do utövare. Skolan tar dock mycket av hennes dyrbara tid, vilket gör att hon inte kan hålla bloggen lika uppdaterad som hon skulle vilja.

Sök i bloggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Matbloggstoppen

hittarecept.se/" id="hr-qSnJS">Matbloggstoppen

Följ bloggen

Följ vegan24 med Blogkeen
Följ vegan24 med Bloglovin'

Länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se