Direktlänk till inlägg 2 april 2014
Tänkte tipsa om en riktigt fräsch broccolisoppa som jag hittade i min gamla hemkunskapsbok från femman, jag gjorde om den något, t.ex så tillade jag kikärtor så att den skulle blir något mer proteinrik.
Skulle dock inte tipsa om att frysa den. Det gjorde jag och när jag tinade upp den igen så var den inte lika fräsch längre, liksom lite grumlig istället...
I kylskåpet står den sig i alla fall några dagar.
Knäckebrödet på bilden är ofantonalt gott. Köpt på ICA för lite mer än vad ett knäckebröd egentligen är värt, men det är mycket värt att smaka på!
Broccolisoppa med kikärtor
4 port.
4 potatisar
20 cm purjolök
2 msk olja
1 l. vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
300 g. broccoli
1 dl mjölkfri matlagningsgrädde
2 dl kikärtor (kokta)
salt och peppar
Skala potatisen. Skär potatis och purjolök i skivor. Fräs i oljan i 2-3 minuter på medelvärme.
Dela broccolin i mindre bitar.
Häll i vatten, smula ner buljongen och lägg i broccolin. Koka upp, lät sedan soppan koka i 10-15 minuter (eller tills potatisen är mjuk).
Tillsätt grädde och kikärtor. Låt koka upp igen. Smaka av med salt och peppar.
Njut!
Vårkännsla gånger tusen är det på denna!